Az Eszterházy Lovasklub Egyesület alapszabályában rögzítetten támogatja az alábbi célok teljesülését:

Az Egyesület fő célja a lovassport, a tenyésztés, hagyományőrzés a tagság aktív közreműködésén alapuló kultúrateremtő tevékenységgel. Célja továbbá, hogy

a) Erősítse az itt élők kötődését, szeretetét a városhoz, megyéhez, térségünkhöz.

b) A térség polgárai jobban megismerjék a helyi értékeken keresztül a lovassportot, lovas hagyományokat.

c) Összehangolja a lakosság, az önkormányzat, a gazdálkodó és társadalmi szervezetek, az intézmények lovas hagyományok ápolására irányuló tevékenységét.

A városhoz való kötődés erősítése, a helyi és nemzeti értékek megismertetése és a fenti, globális célok érdekében az Egyesület 2009 óta rendez hagyományőrző programokat, egyéb lovas eseményeket. Az Egyesület székhelyén, a Síkvölgyi Lovardában lovasoktatás zajlik. Tevékenysége során együttműködik több helyi szervezettel, rendezvényein lehetőséget biztosít bemutatkozásukra.

"...Mert nekünk magyaroknak a ló a mindent jelenti. A ló Hungarikum, a szabadság szimbóluma, évezredes foglakozási lehetőség, hasznot hozó gazdaságbeli tényező, a vidék motorja, tormaterme. A magyar ember a ló által vált saját történelmét formáló tényezővé. Lelki és testi egészségünk őre..." (Dallos Gyula, mesteredző, örökös magyar bajnok)


Adószámunk: 18334856-1-11