Az Eszterházy Lovasclub Egyesület célja, hogy a térség polgárainak lehetőséget biztosítson a különböző lovas sport szakágak, a lovas hagyományok megismerésére, kicsit közel hozza a lovakat, a természetet az emberekhez.

Tatabánya esetében különös jelentősége van ennek a célnak, hiszen itt, ebben a városban ilyen jellegű tevékenységet előttünk még nem végzett senki. Így céljaink kitűzésével, végrehajtásával tulajdonképpen hagyományt is teremtünk, hiszen Tatabánya az évek során felkerült a lovas rendezvények térképére, bekerült a lovas és nem lovas tudatba is.

Céljainkat megvalósítandó 2005. óta szerveztünk lovas hagyományőrző programokat. Munkánk eredményeképpen, tapasztalataink alapján elértük, hogy 2008-tól versenyek és lovasnapok formájában komplett programot tudunk megvalósítani.


Lovasnapok 2008-2012


A Lovasnapon ünnepélyesen felavattuk a fedeles lovardát, mely lehetővé teszi majd, hogy az Eszterházy Lovasclub versenyzői a téli időszakban is megfelelő körülmények között sportolhassanak.2015. május 9. verseny

A verseny a Covid járvány miatt zártkapus sportrendezvényként került megrendezése.

A Lovasnapokat ugyanezen ok miatt sajnos nem tudtuk megtartani.